Παρασκευή 15 Μαΐου 2020


      ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
  1. Σύλλογος  Συνταξιούχων  Κεντρικής Ελλάδας με  έδρα την Λάρισα
  2. Πανευβοϊκός  Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ με έδρα το Αλιβέρι
  3. Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ  Φθιώτιδας με έδρα την Λαμία
  4. Α.ΠΑ.ΜΕ.Σ.-ΔΕΗ με έδρα  την Αθήνα

ΑΙΌΛΟΥ 104 – ΑΘΗΝΑ
             Τ.Κ.  10564
             ΤΗΛ. 210-3210610
             ΜΑΙΛ. apamesdei@hotmai.com
                         dimitrismavradas@gmail.com
hbair7@gmail.com                                                                               pssdlarisa1@gmail.com                                          
  
15-5-2020

Προς: ΙΚΑ/ΤΑΠ-ΔΕΗ
ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Μηλέρου  13  ΑΘΗΝΑ.
                                                                                   
Όπως σας ενημερώσαμε και προφορικά ,μετά των επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων που έγινε από 1-1-2019 , παρατηρήθηκαν λάθη και παραλήψεις  στις  συντάξεις των συναδέλφων μας ,όπως  φάνηκε και στο μοναδικό μηνιαίο εκκαθαριστικό που εκδώσατε για τον Ιανουάριο 2019, και στην συνέχεια το αποσύρατε χωρίς την έκδοση νέου εκκαθαριστικού.
Μέχρι και σήμερα συνεχίζετε να καταβάλλετε τις συντάξεις  με τον ίδιο λάθος τρόπο ,χωρίς καμιά έγγραφη αιτιολόγηση, αλλά και χωρίς την έκδοση των μηνιαίων ενημερωτικών σημειωμάτων . Στην έγγραφη αίτηση θεραπείας που σας είχαν καταθέσει οι συνάδελφοι συνταξιούχοι τέλος του 2019,απάντηση δεν δώσατε.
Σας  ενημερώνουμε για άλλη μια φορά, ορισμένα ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για τον σωστό τρόπο υπολογισμού των συντάξεων όπως:
Δεν υπολογίσατε τον χρόνο βαρέων και υπερβαρέων καθώς και τις προσαυξήσεις αυτών
Δεν επανυπολογίσατε τις συντάξιμες αποδοχές με βάση τις εισφορές  που καταβάλαμε, όπως από νυκτερινά ,υπερωρίες, Κυριακές –αργίες, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα κ.λ.π.
Δεν υπολογίσατε το χρόνο ασφάλισης που ο εργοδότης ΔΕΗ κατέβαλε ως  πραγματικό χρόνο , τόσο ως  χρονοεπίδομα ,όσο και ως κλιμάκιο  ( π.χ. χρόνος αναγνώρισης  στρατού/μαθητείας) με το υπ` αριθ./Ημ.ΔΑΠ/ Φ.855/2098/2-3-1993 , ώστε  να υπολείπεται ο πραγματικός χρόνος  από τον ασφαλιστικό χρόνο που υπολογίσατε.
Δεν λάβατε υπόψη σας την απόφαση ΔΑΠ/ΔΕΗ 39/8/17-3-93 βάση του Ν.4491/66
Δεν εκδίδεται από τα τέλη του 2018 τα ενημερωτικά μηνιαία σημειώματα συντάξεων προκειμένου να μην γνωρίζουμε τον τρόπο καταβολής των συντάξεων.
Κατόπιν των ανωτέρω που ενδεικτικά αναφέραμε , θα πρέπει εντός δύο ημερών από την παραλαβή του εγγράφου μας να μας ενημερώσετε  για  τα παραπάνω και κυρίως αν προτίθεστε  μέχρι το τέλους του μήνα να μας στείλετε τα μηνιαία ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων ,για να ενημερωθούμε για την ορθότητα του  υπολογισμού τους, προκειμένου να κινηθούμε με κάθε νόμιμο μέσο.
Τις έγγραφες απαντήσεις σας μπορείτε να τις στείλετε ηλεκτρονικά στα  παραπάνω mail  των συλλόγων ,αλλά και στην διεύθυνση  που  σας αναφέρουμε.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚH ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ      ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου